SŁONECZKO
Przedszkole Miejskie nr 47 w Sosnowcu

 jadlospis

  Śniadanie Obiad Podwieczorek

Pn

18-02

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Szynka konserwowa,
  • Kakao (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Herbata dosładzana miodem (alergen: gorczyca).

I DANIE


  • Zalewajka z ziemniakami na kiełbasce, zabielana, z natką pietruszki (składniki: żurek ślaski, ziemniaki, śmietana, kiełbasa, sól morska, majeranek, ziele angielskie, seler, marchewka, pietruszka, por) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne).

II DANIE


  • Filet drobiowy w sosie własnym (skladniki: flet z kurczaka, kurkuma, pieprz, paryka, tymianek, cebula, mąka, olej, czosnek, jogurt grecki),
  • Ryż,
  • Brokuły z sosem czosnkowym,
  • Kompot wieloowocowy (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona).
  • Rogal (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Dżem owocowy bez dodatku cukru,
  • Mleko.

Wt

19-02

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Pasztet pieczony,
  • Kawa inka z mlekiem (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne),
  • Herbata dosładzana miodem (alergen: gorczyca).

I DANIE


  • Zupa koperkowa z ziemniakami, zabielana, z natką pietruszki (składniki: przecier koperkowy, ziemniaki, marchewka, por, seler, pietruszka, pieprz, majeranek, lubczyk, śmietana) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten).

II DANIE


  • Spaghetti po włosku (składniki: łopatka odtłuszczona, makaron spaghetti, pieczarki, papryka czerwona, czosnek, olej, mąka, bazylia, oregano, pieprz, ser żółty, cebula) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten),
  • Kompot wiśniowy.
  • Bułki grahamki (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Miód pszczeli naturalny polski (alergen: gorczyca),
  • Kakao (alergen: mleko i produkty pochodne).

Śr

20-02

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Ser żółty (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Płatki owsiane na mleku (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Herbata truskawkowa.

I DANIE


  • Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana, z natką pietruszki (składniki: marchewka, groszek, brokuł, fasolka, ziemniaki, śmietana, seler, marchewka, por, pietruszka, majeranek, pieprz, lubczyk) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne).

II DANIE


  • Gulasz wieprzowy (składniki: szynka wieprzowa, olej, mąka, zioła, cebula),
  • Makaron (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Marchewka tarta z jabłkiem i morelami suszonymi,
  • Kompot agrestowy.
  • Francuz (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Wędlina,
  • Kawa inka z mlekiem (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).

Czw

21-02

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Pasta z makreli,
  • Kakao (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Herbata dosładzana miodem (alergen: gorczyca).

I DANIE


  • Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana, z natką pietruszki (składniki: koncentrat pomidorowy, masło, marchew, seler, por, śmietana, pietruszka, lubczyk, pieprz mielony, sól morska, makaron) (alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten).

II DANIE


  • Kotleciki mielone w sosie warzywnym (składniki: mięso wieprzowo-drobiowe, jaja, sól, bułka tarta, pieprz, papryka, tymianek, cebula, rozmarym, olej) (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten),
  • Ziemniaki puree z koperkiem,
  • Kapustka zsmażana,
  • Kompot jabłkowy.
  • Budyń,
  • Pałki kukurydziane.

Pt

22-02

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Kiełbasa krakowska sucha (alergen: gluten),
  • Pomidor,
  • Kawa inka z mlekiem (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).

I DANIE


  • Zupa kalafiorowa z zacierką, zabielana (składniki: kalafior, masło, marchew, seler, por, śmietana, pietruszka, lubczyk, pieprz mielony, sól morska, zacierka) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten).

II DANIE


  • Naleśniki z serem (składniki: twaróg biały, mąka pszenna, jaja) (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne),
  • Kompot agrestowy.
  • Bułki drożdżowe (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Koktajl owocowy.

SMACZNEGO sloneczko