SŁONECZKO
Przedszkole Miejskie nr 47 w Sosnowcu

 jadlospis

  Śniadanie Obiad Podwieczorek

Pn

15-07

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Kiełbasa sucha krakowska (alergen: gluten, soja),
  • Pomidor,
  • Kakao (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Herbata owocowa.

I DANIE


  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana, z natką pietruszki (składniki: przecier ogórkowy, ziemniaki, śmietana, seler, marchewka, por, pietruszka, majeranek, pieprz, lubczyk, ziemniaki) (alergeny: mleko i produkty pochodne, seler).

II DANIE


  • Pieczeń ze schabu (składniki: schab wieprzowy, olej, czosnek, papryka, ziele angielskie, pieprz mielony, sól morska),
  • Kasza bulgur,
  • Marchewka duszona z groszkiem,
  • Kompot wiśniowy.
  • Rogal (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Miód pszczeli naturalny polski (alergen: gorczyca),
  • Mleko.

Wt

16-07

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Ser żółty (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Pomidor,
  • Płatki owsiane z mlekiem (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Herbata dosładzana miodem (alergen: gorczyca).

I DANIE


  • Zalewajka z ziemniakami na kiełbasce, zabielana, z natką pietruszki (składniki: żurek ślaski, ziemniaki, śmietana, kiełbasa, sól morska, majeranek, ziele angielskie, seler, marchewka, pietruszka, por) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne).

II DANIE


  • Naleśniki z serem i musem truskawkowym (składniki: twaróg biały, olej, mąka pszenna, jajka) (alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne),
  • Kompot wieloowocowy (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona).
  • Bułka kajzerka (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Kiełbasa żywiecka (alergen: gluten, soja),
  • Napar miodowo-cytrynowy (alergen: gorczyca).

Śr

17-07

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Jajecznica ze szczypiorkiem (alergen: jaja),
  • Kawa inka z mlekiem (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne),
  • Herbata dosładzana miodem (alergen: gorczyca).

I DANIE


  • Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym, zabielana, z natką pietruszki (składniki: brokuły, grzanki, masło, marchew, śmietana, por, seler, pietruszka, majeranek, pieprz mielony, lubczyk, groszek ptysiowy) (alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten).

II DANIE


  • Pulpety w sosie pomidorowym,
  • Ziemniaki puree z koperkiem,
  • Sałata zielona z jogurtem,
  • Kompot z czarnej porzeczki.
  • Chałka (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Dżem owocowy bez dodatku cukru,
  • Kakao (alergen: mleko i produkty pochodne).

Czw

18-07

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Twarożek na słodko z rodzynkami (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Kakao (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Herbata owocowa.

I DANIE


  • Zupa kalafiorowa z zacierką, zabielana (składniki: kalafior, masło, marchew, seler, por, śmietana, pietruszka, lubczyk, pieprz mielony, sól morska, zacierka) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten).

II DANIE


  • Spaghetti w sosie bolońskim (składniki: makaron, szynka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, ser żółty, pieczarki, papryka) (alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne),
  • Kompot wiśniowy.
  • Francuz (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Szynka wiejska (alergen: gluten, soja),
  • Pomidor,
  • Szczypiorek,
  • Herbata dosładzana miodem (alergen: gorczyca).

Pt

19-07

  • Chleb pszenno-żytni, fitness (alergen: zboża zawierające gluten),
  • Masło (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Szynka wiejska na liściu sałaty (alergen: gluten, soja),
  • Pomidor,
  • Kawa inka z mlekiem (alergen: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne),
  • Herbata dosładzana miodem (alergen: gorczyca).

I DANIE


  • Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na kiełbasce, z natką pietruszki (składniki: kapusta biała, marchew, seler, por, pietruszka, lubczyk, pieprz mielony, kurkuma, sól morska, ziemniaki, kiełbasa podwawelska) (alergen: seler).

II DANIE


  • Kotleciki rybne duszone w warzywach w sosie greckim (składniki: morszczuk, jaja, marchewka, seler, pietruszka, por, cebula, koncentrat pomidorowy) (alergen: seler),
  • Kompot wieloowocowy (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona).
  • Budyń waniliowy (alergen: mleko i produkty pochodne),
  • Pałki kukurydziane.

SMACZNEGO sloneczko

 

Brak wydarzeń w kalendarzu

Kalendarium wydarzeń w sloneczko 3

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31